fredag den 28. maj 2010

Ramsløg


For et par dage siden faldt jeg over en oase af ramsløg lige midt i København. Der var tilsyneladende ikke andre der havde taget notits af dem, så igår vendte en ven og jeg tilbage for at høste. Ramsløg synger uden tvivl på sidste vers, men nu har de sat blomst hvilket i sig selv er en dekorativ og velsmagende delikatesse.

Ramsløgbed midt i københavn
Ramsløg har en mild smag af hvidløg, men er mere "grøn" i smagen som fx purløg. De smager fantastisk både rå og tilberedt.

Røget ørred med røræg, asparges og ramsløg

Hermed en opfordring til at gå ud og tage for dig inden sæsonen er slut. For mere information om ramsløg se her, her og her.

Hvad er din yndlingsopskrift med ramsløg?

*For opskrifter med ramsløg klik her.

1 kommentar:

 1. Jeg vil lige sørge for at folk er opmærksomme på reglerne om færdsel i skov, i de ofentlige stats og Private skove, når man vil plukke urter (osv.) fra skoven. Fordi der i disse to tilfælde er nogle lidt forskellige regler.

  Vær opmærksom på om du er i offentlig eller privat skov. Dette vil være til at se på skilte ved indgangen til skoven.

  I privat skov er det kun tilladt, i begrænset omfang og til privat forbrug, at plukke det man kan nå fra skovvej og sti, altså skovvejkant og stikant, Til privat forbrug!

  Man må i et begrænset omfang til privat forbrug plukke urter (osv.) overalt i statens skove og naturområder.

  Tommelfingerregel: ca. en bæreposefuld til privat forbrug. I offentlig stats og privat skov. Tænk på den næste.

  Det er altså ulovligt at tage til en skov (offentlig eller privat) og fylde store sorte sække med urter (osv.), og derefter sælge det kommercielt, i restaurant eller på grøntov osv. Ved særlig tilfælde kan der dog laves en aftale med ejeren af skoven.

  Det er kun tilladt at grave planter op med rod, ved særlig tilladelse! af ejeren, og dette er det samme om det er offentlig eller privat ejet skov.


  læs mere om alle reglerne som er gældende mens man er ude i naturen på.
  Naturbeskyttelsesloven
  www.naturstyrelsen.dk

  SvarSlet