mandag den 24. maj 2010

SU mad: Grøn Pasta

For studerende er det finanskrise året rundt, derfor er her den første i rækken af SU-venlige retter.

Grøn pasta
(2-3 personer)
400 g broccoli
200 g pasta
1 bdt basilikum
50 g parmesan
25 g pinjekerner
1 dl (oliven)olie
1/2 fed hvidløg
Salt
Peber

Det eneste du skal bruge til denne ret er en stor gryde.
Sæt vand over til pasta, mindst 2 liter. Start med at lave pestoen. Skyl og rens broccolien og fjern blade og det grimmeste af stokken. Lad dig ikke narre, størstedelen af smagen sidder i dens stok, så kun det nederste og evt grimme fremspring og blade. Del i buketter og skær stokken i skiver.


Når vandet koger kommer du pastaen i og koger som anvist og tilsætter broccolien til vandet de sidste 5 minutter.

Når kogt færdig, hæld vandet fra og vend pestoen rundt med broccolien og pastaen. Du skal ikke være forsigtig, men bare trykke lidt til så broccolien går en smule i stykker, så retten changere i forskellige grønne nuancer.

Servér med lidt revet parmesan.


Man kan med fordel udskifte basilikumspesto med persille eller ramsløgpesto, men husk i så fald ekstra parmesanost hvis du bruger opskriften fra forrige indlæg. Prøv desuden at blanchere fx asparges, ærter, spidskål eller andre grønne grøntsager med det sidste minuts tid.

Pesto

Rist pinjekernerne på en tør pande til de begynder at tage farve og dufte, men sørg for at holde dem igang på panden, da de let brænder på og så smager de ikke godt. Riv parmesan og blend med basilikum, pinjekerner, olie og hvidløg til det bliver en glat masse. Smag til med salt og peber.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar