lørdag den 20. juli 2013

Rabarber, jordbær og hvid chokolade
Rabarber, jordbær og hvid chokolade - en fantastisk kombination og en perfekt dessert til sommervarmen.

Rabarber, jordbær og hvid chokolade
Til 4 personer
300 g jordbær
Rabarberis
Hvid chokolade
Skovsyre og citronverbena til pynt

Jordbærene skylles og toppen nippes af. Drys en smule sukker over bærene og lad dem marinere til de skal bruges. Anret med chokolademassen i bunden, så jordbær og en kugle rabarbersorbet.

Rabarbersorbet
700 g rabarber
100-150 g sukker
200 g glukose
1 stang vanille
1-2 spsk kirsebæreddike og/eller citronsaft

1 bæger æggehvide
2 spsk sukker
1 tsk citronsaft

Skær rabarber i mindre stykker og overhæld med sukker. Lad det stå og trække en halv time. Hæld det hele i en gryde sammen med glukose og vanillestang. Kog forsigtigt til det næsten er blevet en mos. Smag til med eddike/citron og evt. mere sukker, hvis den ikke er sød nok. Blend og passér gennem sigte. Stil på køl til massen er gennemkold, gerne natten over.
Kør massen på ismaskine. Imens piskes hvider med sukker og citronsaft. Tilsæt hviderne til massen på ismaskine når denne har kørt 10-15 minutter. Kør massen færdig på ismaskine og sæt i fryseren. Tages ud 20 minutter inden brug.
Hviderne hjælper sorbeten til at få en mere luftig konsistens og hjælper også med at stabilisere sorbeten, så den ikke smelter så hurtigt.

Hvid chokolade
100 g hvid chokolade
100 g fløde
80 g fåreyoghurt

Smelt chokoladen over vandbad og varm i mens fløden op. Arbejd fløden forsigtigt ind i chokoladen. Vend tilsidst yoghurt i. Sæt på køl til servering. Fåreyoghurt smager fantastisk og har mere karakter og personlighed. 

Kiks
45 g smør
80 g hvedemel
20 g sukker
1 æg

Smuldr smøret ud i melet og tilføj derefter sukker og æg. Ælt til det er bliver en samlet masse. Sæt på køl i mindst 30 minutter. Herefter smøres blandingen ud på en silikonemåtte, så tyndt som muligt. Bag ved 180° til den bliver gylden. Køl den ned og bræk i stykker ved servering.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar