torsdag den 30. juni 2011

Hønsefrikassé


Hønsefrikassé
med sprødt skind og ramsløgkapers

1 høne eller kylling (ca 1300 g)
3 spsk smør
4-5 spsk mel
8 dl hønsefond
Ærter
Gulerødder
3 løg
1 porre
10 peberkorn
3 fed hvidløg
3 forårsløg
4 laurbærblade
Citronsaft
Salt

En sommerfavorit: Hønsefrikassé. Det tager tid men er relativt nemt at lave.
Skær 1 gulerod, porre, løg og hvidløg groft ud, partér hønen og læg i en gryde med peberkorn og laurbærblade og dæk med vand. Kog langsomt op og skum af. Brystkødet skal koge ca 45-60 min og det mørke kød skal have lidt længere, så tag kødet op løbende.
Når hønen er færdigkogt, tag op og lad køle lidt af. Si imens fonden så du har en nogenlunde lys fond tilbage. Pluk kødet af benene i reelle stykker.
Start en opbagt sovs med smør og mel og spæd op med fonden. Min blev lidt for tynd, men den kan reddes med en smørbolle (smør og mel). Gem resten af fonden til en anden gang. Når du når den ønskede konsistens, kog op og tilsæt snittede gulerødder og hønsekødet. Tilsæt friskbælgede ærter (en god håndfuld) og snittede forårsløg et par minutter inden servering.
Smag til med salt, peber og friskpresset citronsaft.

Kyllingeskindet saltes og steges under pres i ovnen i ca 30-40 minutter ved 180 grader til det er blevet sprødt. Hak fint og drys retten med det sprøde skind og ramsløgkapers inden servering. Kapers giver en kærkommen kant til den fløjlsbløde sovs' rene smag. Spis med brød og drik f.eks. en Saison Dupont til.

Se mere om hvordan jeg laver ramsløgkapers på Facebook.

På anden dagen lavede jeg tarteletter. Tjek galleriet her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar