onsdag den 13. oktober 2010

SU mad: Svinekotelet med rodfrugter


Krydr svinekoteletterne med salt og peber og steg ved middelhøj varme i smøret fra rodfrugterne, med lidt ekstra timian på panden. Server med rodfrugter og glaserede rødbedder. Drys med salt og friskkværnet peber.

Glaserede rødbeder
2-4 rødbeder
2 dl æblemost
1 spsk smør
Frisk timian

Antallet af rødbeder afhænger af deres størrelse. Kog dem til de er nogenlunde møre, ca 30-40 minutter. Kog æblemost og smør med timian til det begynder at tykne. Tag timianen op. Glaser rødbede i æblemosten i ca 10 minutter indtil den begynder at karamellisere omkring bederne.

Smørstegte søde kartofler og pastinak
2 søde kartofler
2 pastinak
50 g smør
frisk (citron)timian
4 fed hvidløg

Skræl og skær pastinak og søde kartofler i ca 1/2 cm skiver. Smelt smørret i en tykbundet pande og tilsæt timian og knuste hvidløgsfed hele med skal. Kog nu skiverne møre i smørret ved middel varme. Det tager ca 15 minutter. Tag pastinak og søde kartofler op og hold varme i en lun ovn. Gem resten af smørret og urterne til at stege kødet i.

Jordskokchips
6-8 jordskokker
1/2 liter olie

Skær jordskokkerne i tynde skiver. Varm olien i en gryde. Tjek om den er varm nok
ved at stikke en tændstik i. Hvis det syder omkring stikken, er olien varm nok. Fritér jordskokkerne til de bliver let lysebrune og det holder op med at syde så meget.. Tag dem op og læg på fedtsugende papir.

Marinerede rødbedespirer
Rødbedespirer
Æblemost
Citronsaft
Olivenlie

Skyl og rens spirerne og lad dem marinere en times tid i lidt æblemost og olivenolie, smagt til med citronsaft, salt og peber.

Retten her er relativt billig, da en pakke med diverse rodfrugter (som jeg her har brugt), kan fås for omkring 25kr. Svinekoteletter er også i den billigere ende og rødbedespirer kan selvfølgelig udelades. Det er dog en god idé at købe frisk timian, da friske krydderurter altid smager bedre og en god æblemost er selvfølgelig at foretrække.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar