mandag den 23. maj 2011

Aspargessuppe med ramsløgolie

Latterligt nem aspargessuppe med stor smag. Mængden er ikke så stor så kan også fungere som forret.


Aspargessuppe med ramsløgolie
2 pers

500 g hvide asparges
5 dl lys hønsefond
2 spsk fløde
Smør
Æbleeddike
Sukker
Salt
Peber
1 håndfuld ramsløg
1 dl rapsolie

Skræl de hvide asparges og knæk den nederste træede del af. Brug mandolinjern el.lign. til at få nogle tynde skræller. Start med at blanchere dem 1-2 minutter i den kogende hønsefond tilsat lidt eddike og sukker. Tag dem op og smid dem i isvand. Kog derefter resten af de hvide asparges møre.
Mens de hvide asparges koger, blender du ramsløg med olie et par minutter og sier derefter gennem en fintmasket si eller klæde.
Tag de møre asparges op af gryden, skær aspargeshovederne fra og blend resten med fonden. Kom massen tilbage i gryden, giv et let opkog, tilsæt smør og fløde efter behag og smag tilsidst til med salt og peber. Server suppen med aspargesskrællerne og hovederne, ramsløgolien og giv den et skud friskkværnet peber.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar