mandag den 9. juli 2012

Gastronauten revisited: Løgconsommé



Af og til vender jeg selv tilbage til bloggen, for at se hvad det egentlig er jeg render og laver. Her er en nyfortolkning fra nytårsmenuen 2010/11.

Løgconsommé med røgede kammuslinger, pocheret æg og fritterede løgringe
Forret til 4 personer
Hovedret til 2 personer

10 løg (forskellige)
1,2 l hønse/grøntsagsbouillon
Æbleeddike
Smør/olie
2 æg
Kornmodost fra Sønderhaven gårdmejeri (Vesterhavsost kan også bruges)

Purløg
100 g røget kammusling
Salt
Peber


Skær løgene i halve og lad løgene simre og karamelisere i smør og olie ved svag varme og under låg i 45 minutter. Rør engang imellem så det ikke brænder på.
Tilsæt så bouillonen og lad koge ind i yderligere 45 minutter. Si suppen gennem et klæde og hold lun.
Skær skiver af kammuslingen og læg bunden af en dyb tallerken. Læg et pocheret æg og løgringe på, drys med purløg og revet Kornmod. Hæld suppen ved inde ved bordet. 



Fritterede løgringe
1 dl hvedemel
1 dl mineralvand
Rasp
2 zittauerløg
1/2 l neutral olie

Pil løgene og skær i ringe af ca 1/2 cm. Bland mel med koldt mineralvand. Pisk det let sammen med en gaffel. Vend nu løgringene heri før de vendes i rasp. 
Olien er varm nok, når olien syder omkring en tændstik. Olien må ikke blive for varm, så bliver løg og dej ikke tilberedt ens. Frittér løgringene i olien til de er lysebrune. Læg til at dryppe af på fedtsugende papir.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar