Som jeg tidligere kort har berørt, er dette års store projekt at etablere en køkkenhave. Da jeg selv er bybo, foregår dette ved min families sommerhus på Vestsjælland. Huset har været i min families eje hele mit liv og køkkenhaven har altid været et centralt omdrejningspunkt i min opvækst. Et af mine yndlingsøjeblikke som barn, var når vi fik nyopgravede aspargeskartofler, kogt med løvstikke og serveret med en klat smør og lidt salt.
I de sidste 10 år, har der dog ikke været så meget fokus på køkkenhaven, så jeg besluttede sammen med min far, at gøre noget ved det i år. Og lad der ikke være nogen tvivl, uden hans erfaring og forarbejde havde der ikke været nogen køkkenhave. Vi besluttede desuden, at denne gang skulle det ikke bare være kartofler, gulerødder og den slags. Der skulle prøves nye ting af. De sidste 6-8 uger er der så blevet udplantet og sået på livet løs.
Her følger en række billeder fra d. 27. maj af dele af køkkenhaven.
Skovjordbær i blomst
Ærteskud, beder, kinesisk purløg og assorterede radiser
Citronverbena
Asparges - første år skal de bare stå og så kan man høste fra anden sæson
Lakridstagetes - smager og dufter hen af estragon
Aspargessalat - en særlig salat hvor stokken kan tilberedes a la asparges
Nye ærteskud
Timian til venstre og ingefærmynte i midten af billedet
Rød havesyre - den smager ikke så kraftigt som den grønne variant, men ikke desto mindre er den flot
Fuglegræs - spiseligt ukrudt
Broget citrontimian
Timian i blomst
Som man kan fornemme af billederne, har vi bygget højbede. Både for nemhed og trivsel. De er konstrueret af aflagte pallesider, hvilket har vist sig at være ret nemt og nogenlunde billigt.
Salat af aspargessalat, bedeblade, ærteskud, havesyre, kørvel, rød basilikum, radiser, salvieblomster, nye løg og lidt revet tør ost
Ingen kommentarer:
Send en kommentar