tirsdag den 11. juni 2013
Grillede hvide asparges med rejer og urter
Grillede hvide asparges med rejer og urter
Til 4 personer
8-12 hvide asparges
200 g kogte og pillede rejer
Urter (fx tallerkensmækker, dild, citronverbena, estragon og engsyre)
Rapsolie
Citron
Salt & peber
2 past. æggeblommer
1 spsk sennep
Neutral olie
1-2 spsk æbleeddike
Salt
Hvide asparges renses, skrælles og den allernederste del skæres væk. Skræller og bunde kan evt. bruges til at lave en aspargesolie til brug i mayonaisen som her. De ordnede asparges pensles med en blanding af olie, citronsaft og salt og peber, og grilles til de ser ud som på billedet. De pensles igen lige inden servering. Servér med rejer, mayo og urter. Drys med salt og peber.
Mayonnaisen startes ved at piske æggeblommer, eddike og sennep samt et drys salt. Montér herefter med olie, først dråbevis og siden i en tynd stråle. Konsistensen skal være let flydende. Smag til med salt og eddike eller citronsaft.
Etiketter:
asparges,
citronverbena,
dild,
engsyre,
estragon,
forret,
forår,
havesyre,
rejer,
tallerkensmækker
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar