Kyllingebryst m/ sprødt skind, urtebouillon, syltede løg, bønner og selleripuré
(Til 2 pers)
Sidste del af føljetonen og dermed sidste del af kyllingen skal bruges. Derfor skal der gøres lidt ekstra ud af det.
Kyllingebryst
Forvarm ovn til 100 grader. Rul kyllingebrystet stramt op i film til en "pølse". Brug stegetermometer - tages ud af ovnen når centrumtemperaturen er 68 grader. Krydr med salt og peber og steg færdig på en varm pande i olie. Rul kyllingerullen mens den steger, så den bliver brunet ligeligt på alle sider. Tilsidst smider du lidt smør, et knust fed hvidløg og en stængel rosmarin på panden. Hvis du vil være helt sikker på den er gennemstegt, kan du evt måle centrumtemperaturen igen. Den skal nu være 75 grader.
Syltede løg
Perleløg eller "sylteløg"
1 dl eddike
0,5 dl sukker
1 dl vand
Salt
Peberkorn
Laurbærblade
Pil og halvér løgene. Kog eddike, sukker, vand og salt op. Tilsæt laurbærblade og peberkorn. Hæld den varme lage og løgene og lad trække i minimum en time inden servering.
Sprødt skind
Forvarm ovn til 150 grader. Kyllingeskindet du tog fra da du parterede kyllingen, lægges på noget bagepapir, krydres med salt og lægges under pres under en skål eller tallerken der kan tåle varmen. Sæt i ovnen. Efter 45-60 minutter skulle der være sprødt skind. Lad dryppe af på køkkenrulle.
Urtebouillon
Kog 2 dl hønsefond op og lad fx rosmarin, oregano eller timian simre med nogle minutter. Smag til med salt og lidt af syltelagen fra løgene. Kog lidt ind. Lun de resterende bønner fra igår i bouillonen.
Selleripuré
1/2 knoldselleri
Smør el rapsolie
Salt & peber
Vand
Skræl og vask knoldselleri godt. Skær i store tern og kog mør i saltet vand. Dryp af og blend til passende konsistens og smag til med salt og peber. Man kan evt tilføje lidt smør eller rapsolie (og mælk eller fløde) for konsistensens skyld. Den skal være cremet og ikke for flydende.
Anret skiver af kyllingerullen på en bund af selleripuré og bønner og drys med lidt salt. Garnér med syltede løg, sprødt skind og frisk oregano. Hæld til sidst lidt af den varme urtebouillon ved og så er der serveret.
Én kylling - fire måltider (del 1)
Note: Det har været et sjovt projekt. Udover at det faktisk kan lade sig gøre, at få nogenlunde varierede og smagfulde måltider ud af den samme råvarer, kan man spare både penge og nedbringe sit spild. Alle smider vel for gamle grøntsager ud, men hvis man overvejer nogle grundelementer i en uges madplan, kan man undgå en masse fråds. Det var en helt utilsigtet måde at spare penge på.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar