fredag den 30. august 2013
Blomkål
Mere nem og hurtig mad med lidt snyd hist og her.
Blomkål med dild, hummermayo, sennep & ramsløgkapers
1 blomkålshovede
1 dildskærm
1 dl mayonnaise
Hummerfond (kan være svært at skaffe med mindre du laver det selv eller tager en tur til Sverige)
Sennepspulver (fx Colman's)
Ramsløgkapers (du kan se hvordan de laves her - alternativt bruges almindelige kapers)
Smør
Salt & peber
Bladene fra blomkålet fjernes og hovedet renses. Skær skiver af blomkål og finthak nogle af de ureelle stykker til samme størrelse som ris. Blomkålsskiverne krydres med salt og steges i smør til de får en flot gylden farve men stadig har bid.
Mayonnaisen smages til med lidt koncentreret hummerfond.
Servér stegt blomkål med hummermayo, blomkålssmulder, sennepspulver (der er naturlige sennepsolier i blomkål, hvorfor det går naturligt godt sammen) og riv små buketter af dild udover samt ramsløgkapers. Slut af med lidt friskkværnet peber.
Det lyder som en skøn forret! Det må prøves snart :)
SvarSlet